Festa del Riu 2022


Activitats en aquesta formació:

COL·LAPSE, DESIGUALTATS I SUPORT MUTU. Impactes i respostes a un model energètic i econòmic en crisi

Data: 20 de maig de 2022

Horari: de 18:00 a 20:00

Lloc: Bar Els Carlins

Descripció: L’extractivisme de recursos fòssils ha permès el desenvolupament d’algunes regions del planeta, a costa dels drets humans en altres zones i del mediambient de tot el planeta. Fa temps que experts alerten del pic dels recursos fòssils. Ja hi hem arribat. L’energia és només la punta de l’iceberg de tot el sistema econòmic. Adaptar l’acció humana als límits del planeta suposa canvis en el model econòmic i social. Canvis que ja estem fent des de l’economia social i solidària. 

Crisi ecosocial, col·lapse... el futur és, com a mínim, inquietant. I el que més inquieta és que tot segueixi com si res estigués passant... Si ho pensem soles, ens aclapara. Si ho pensem juntes, tenim la possibilitat de teixir estratègies de resposta des del suport mutu. 

En parlarem amb Luís González Reyes, membre d’Ecologistas en Acción i autor de llibres com ‘En la espiral de la energía’ i ‘Educar para la transformación ecosocial’ i Diana Martínez Ríos lideressa colombiana i comunicadora social a l’Asociación Campesina de Pequeños y Medianos Productores Agrícolas de la región del río Cafre (AGROCAFRE). Presentarà i moderarà l’espai Nora Miralles Crespo, periodista sòcia de Sudergintza i investigadora al Centre Delàs i a l'Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània.

Les cures a les cooperatives i entitats d’ESS: de l’autoexplotació a la corresponsabilitat

Data: 25 de maig de 2022

Horari: de 16:00 a 18:00

Lloc: Casa Flors Sirera

Descripció: Cures i entitat cooperativa és un oxímoron? Serem capaces de resoldre la complexa equació de com fer-nos-ho per incloure les cures a la nostre entitat i a la vegada mantenir el ritme productiu per assolir els objectius de l’entitat i perquè sigui viable? 

Us proposem un espai de trobada i de debat entorn al tema de les cures, per compartir reflexions, però sobretot assajos i errors, èxits i fracassos que hem experimentat a les nostres organitzacions entorn a les cures, per aprendre les unes de les altres i les unes amb les altres. 

És un espai adreçat a entitats de l’economia social i solidària, associacions, moviments socials i col·lectius informals del Bages, interessats en aquest àmbit.