Des de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central oferim formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir o consolidar el seu projecte econòmic.

Oferta formativa

Portes obertes a El Serradet de Barneres: D'on ve el que mengem?

Inici de les sessions: 11 de febrer de 2023


Horaris: D'11.30 h a 13.30 h


Matí de portes obertes a la cooperativa El Serradet de Barneres, dins el cicle «D'on ve el que mengem?» de visites a projectes agroalimentaris que formen part de l'associació de productors i consumidors Mengem Osona. La Maria, l'Aina i en Sergi ens faran una visita a Barneres, una petita granja d'ovelles situada al camí de l'Hora de St. Martí Sescorts, a Santa Maria de Corcó. A la mateixa finca hi tenen un obrador per transformar la llet de les ovelles, i fan productes artesans i de qualitat.


L'activitat està organitzada entre El Serradet de Barneres, Mengem Osona i l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

La cooperativa (CREACIÓ)

Inici de les sessions: 15 de febrer de 2023


Horaris: 16h-18h


Ens escau la cooperativa pel nostre projecte? Quin tipus de cooperativa s'adapta millor a les nostre necessitats? Què hem de tenir en compte a l'hora d'iniciar un projecte cooperatiu?

Formació de la categoria de "Creació" dividida en dues sessions:

S1- La cooperativa, un model pel nostre projecte?

S2- Com funciona una cooperativa?
Finançament i organització de la cooperativa (CREACIÓ)

Inici de les sessions: 8 de març de 2023


Horaris: 16h-18h


Aquesta formació complementa i dona continuïtat a la S1 (La cooperativa, un model pel nostre projecte?) i la S2 (Com funciona una cooperativa?) del bloc de formació de "CREACIÓ". La formació està dividida en dues sessions:

S3- Finançament d'una cooperativa

S4- Organització interna