Eines de treball virtual per l'ESS


Activitats en aquesta formació:

Auto-defensa contra el capitalisme de plataforma

Data: 19 de maig de 2020

Horari: de 11:00 a 13:00

Lloc: ONLINE

Descripció:

Construir i reforçar les eines lliures és una forma de resistir enfront de l’imperi de les GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple i Microsoft). En aquesta sessió coneixerem una mica més què hi ha darrera d'aquestes multinacionals que, gràcies a les dades que entre totes els hi proveïm, s’han convertit en 5 de les 6 empreses que més capital borsàtil acumulen del món. La sessió inclourà una segona part pràctica en la que treballarem sobre privacitat de navegació a la web.

La sessió serà impartida per Col·lectivaT.

Eines lliures per al confinament (i sempre)

Data: 20 de maig de 2020

Horari: de 11:00 a 13:00

Lloc: ONLINE

Descripció:

En aquesta sessió practicarem amb eines de programari lliure que facilitin el teletreball. Algunes de les eines que coneixerem són:

  • Eines de compartició i accés als arxius: què són i per a què serveixen? Exemples d’ús: Nextcloud, Owncloud, Seafile
  • Eines de comunicació: comunicació directa, interna-externa, fòrums i xarxes socials. Exemples d’ús: Jitsi, Mattermost, Mastodon, Decidim.
  • Eines de publicació: publicar continguts a internet, gestors de contingut, generació de continguts col·laboratius. Exemples d’ús: WordPress, MediaWiki, Pad
  • Eines de gestió de Projectes Gestió i planificació, CRM, ERP. Exemples d’ús: Odoo, Phabricator, OpenProject, Taiga
  • Eines d’accés remot: accès remot d’escriptori. Exemples d’ús: dwservice

La sessió serà impartida per Colectic.

Reunions virtuals satisfactòries

Data: 21 de maig de 2020

Horari: de 11:00 a 13:00

Lloc: ONLINE

Descripció:

En aquesta sessió abordarem de quina manera podem adaptar les tècniques i metodologies que utilitzaríem a una reunió presencial, a un entorn virtual, com per exemple, diàlegs facilitats en el grup gran, converses en grups petits, dinàmiques de cohesió i de networking, etc.

La sessió serà en castellà i impartida per Altekio us recomanem el manual que han elaborat sobre aquest tema i que trobareu aquí.