Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Eines de treball virtual per l'ESS

Descripció

La crisi del COVID19 ha comportat el teletreball per a moltes de nosaltres. En pocs dies ens hem fet expertes en entorns de treball virtual. Però tenim en compte què hi ha darrera de les plataformes que utilitzem? Coneixem quines alternatives de programari lliure tenim a l'abast? Sabem com fer que les reunions virtuals siguin satisfactòries? Si el teletreball forma i seguirà formant part de la nostra cooperativa, formem-nos.

Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Auto-defensa contra el capitalisme de plataforma

Sessió conclosa

19 de maig de 2020

11:00 - 13:00 H

Lloc

ONLINE

Descripció

Construir i reforçar les eines lliures és una forma de resistir enfront de l’imperi de les GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple i Microsoft). En aquesta sessió coneixerem una mica més què hi ha darrera d'aquestes multinacionals que, gràcies a les dades que entre totes els hi proveïm, s’han convertit en 5 de les 6 empreses que més capital borsàtil acumulen del món. La sessió inclourà una segona part pràctica en la que treballarem sobre privacitat de navegació a la web.

La sessió serà impartida per Col·lectivaT.

Sessió 1

Eines lliures per al confinament (i sempre)

Sessió conclosa

20 de maig de 2020

11:00 - 13:00 H

Lloc

ONLINE

Descripció

En aquesta sessió practicarem amb eines de programari lliure que facilitin el teletreball. Algunes de les eines que coneixerem són:

  • Eines de compartició i accés als arxius: què són i per a què serveixen? Exemples d’ús: Nextcloud, Owncloud, Seafile
  • Eines de comunicació: comunicació directa, interna-externa, fòrums i xarxes socials. Exemples d’ús: Jitsi, Mattermost, Mastodon, Decidim.
  • Eines de publicació: publicar continguts a internet, gestors de contingut, generació de continguts col·laboratius. Exemples d’ús: WordPress, MediaWiki, Pad
  • Eines de gestió de Projectes Gestió i planificació, CRM, ERP. Exemples d’ús: Odoo, Phabricator, OpenProject, Taiga
  • Eines d’accés remot: accès remot d’escriptori. Exemples d’ús: dwservice

La sessió serà impartida per Colectic.

Sessió 1

Reunions virtuals satisfactòries

Sessió conclosa

21 de maig de 2020

11:00 - 13:00 H

Lloc

ONLINE

Descripció

En aquesta sessió abordarem de quina manera podem adaptar les tècniques i metodologies que utilitzaríem a una reunió presencial, a un entorn virtual, com per exemple, diàlegs facilitats en el grup gran, converses en grups petits, dinàmiques de cohesió i de networking, etc.

La sessió serà en castellà i impartida per Altekio us recomanem el manual que han elaborat sobre aquest tema i que trobareu aquí.