Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Escola itinerant de facilitació i cures: Eines per construir col·lectivament [Segon trimestre]

Descripció

Encarem amb ganes i energia el segon trimestre de l’escola itinerant després de la bona rebuda que han tingut les tres primeres càpsules. 


Recordem que el sentit d’aquesta escola itinerant és el de: 

  • proveir-nos d’eines per a la gestió d’espais i projectes col·lectius, que cuidin tant els objectius que perseguim com les persones que en participem. El què és tan important com el com. 

  • brindar-nos espais de reflexió, d’escolta, de diàleg i intercanvi per compartir dificultats, reptes i alegries, enriquir-nos de les pràctiques i recursos dels que disposem

  • conèixer persones i projectes que a les diferents comarques de la Catalunya Central  procuren, com nosaltres, fer real, quotidià i palpable el món just i equitatiu que somiem, abraçant els valors del cooperativisme. 


Aquest segon trimestre volem posar el focus en les relacions. Per això treballarem el poder, la comunicació i el conflicte.

Cartell
Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Càpsula 1: Aquí qui mana?

Sessió conclosa

17 de maig de 2024

17:00 - 20:00 H

Lloc

Casal Popular La Fura

Formadora

Anna Boix (Fil a l'Agulla)

Descripció

Entenem el poder com la capacitat que tenim totes les persones d’incidir i impactar al nostre voltant. Des d’aquesta comprensió,  no hi ha persones que no tinguin poder i persones que sí. Des d’aquesta comprensió, el poder és dinàmic, multidimensional, canvia en funció del context.

Volem aprendre a llegir les dinàmiques de poder. Volem reconèixer que ens fa por i què ens atrau del poder, del nostre i de l’aliè. Volem aprendre a fer un ús conscient del nostre poder individual i col·lectiu.

Sessió 2

Càpsula 2: Ens hem entès?

Sessió conclosa

7 de juny de 2024

17:00 - 20:00 H

Lloc

Can Carner

Formadora

Anna Boix (Fil a l'Agulla)

Descripció

Quantes vegades ens ha passat que els acords presos en una assemblea o reunió no són entesos de la mateixa manera? O que dediquem molta estona a debatre un tema i no n’acabem de treure l’aigua clara? Que un cop deixem la conversa, al cap d’una estona o d’uns dies notem que no vam dir tot el que volíem?

Volem compartir eines per a comunicar-nos de manera clara, conscient i congruent.  Volem aprendre a identificar què dificulta la comunicació i què la facilita, per posar-la al servei del treball en equip, augmentant així la nostra capacitat d’incidir.



Sessió 3

Càpsula 3: Conflictes? No, gràcies

Sessió conclosa

28 de juny de 2024

17:00 - 20:00 H

Lloc

Consorci del Lluçanès

Formadora

Anna Boix (Fil a l'Agulla)

Descripció

A la nostra societat, en general, no  hem après a fer una gestió positiva i curosa del conflicte. En el  conflicte hem fet  mal, ens han fet mal. Els conflictes fàcilment ens fan por. I sovint creiem que si no el nombrem, el conflicte no existeix. I seguim com si res, cada vegada amb menys ganes, menys persones, menys motivació, més tensions. 

Volem perdre la por al conflicte. Volem naturalitzar-lo, perquè forma part de la vida. Volem compartir eines i recursos que ens ajudin a encarar els conflictes amb cura, amb seguretat. Volem aprendre a conflictuar, perquè el conflicte ens ajudi a créixer.

Sessió 4

Fòrum obert

Sessió conclosa

12 de juliol de 2024

18:00 - 20:00 H

Lloc

Ateneu La Feixa

Formadora

Anna Boix (Fil a l'Agulla)

Descripció

El tema del fòrum obert l’anunciarem més endavant i sorgirà de les càpsules prèvies, del que identifiquem que necessita més espai per ser parlat.